az oldal töltődik..

Történet

Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület (SZAHE)

Egyesületünk 2010 júniusában jött létre azzal az alapvető célja, hogy tovább folytassa a négy volt SZOTÉS kar (ÁOK, GYTK, FOK, ETSZK) hallgatói, oktatói és dolgozói számára szabadidős, sport és kulturális rendezvények szervezését és lebonyolítását. Az egyesület alapító okiratában foglalt alapcéljának megfelelően kulturális közhasznú tevékenységet folytat, melynek részeként a magyar és határon túli egyetemi hallgatóknak szervez csapatépítő tréningeket, táborokat, kulturális programokat és színház látogatásokat.

Tagjaink létszáma jelenleg több mint 5000 fő. Az egyesület felépítése 2 részre tagolódik: az elnökség (a SZAHE Elnök, Titkár és egy Elnökségi tag valamint a kari HÖK Elnökön alkotják), mely dönt egy adott időszak rendezvényeiről, és a szervezet operatív irányításáért felelős. A programok közvetlen koordinálása a kari HÖK-ök Rendezvényszervező bizottságainak feladata, míg azok lebonyolítását egy több mint 100 fős hallgatói csoport segíti, köszönhetően a Hallgatói Önkormányzatokkal való szoros kapcsolatnak. Az egyesület munkájában résztvevő hallgatók munkájukat közösségi formában végzik, ezért anyagi juttatást nem kapnak.

Egyesületünk legjelentősebb programjai a Gólyatábor, a Gólyabál, a SZAHE Diáknapok és a Medikus Kupa. Ezek a rendezvények több száz egyetemi hallgatónak, oktatónak és dolgozónak biztosít kikapcsolódási lehetőséget évről évre. Hátunk mögött van számos sítábor, nyáritábor és gólyatábor megszervezése is. Minden év első közös SZOTE-s programja a 4 kar közös gólyabográcsozása, ahol lehetőség nyílik a többi gólyával megismerkedni és részt venni a karok közötti főzőversenyen és vetélkedőn.

A Hallgatói Önkormányzatokkal közösen minden évben megrendezzük az Egyetemi Előkészítő Tábort, mely az érettségi előtt álló középiskolások számára biztosít felkészülési lehetőséget a felvételire. A tábor során számos neves oktató tart tömbösített előadásokat, a biológia, fizika és kémia tantárgyak sarkalatos kérdéseiről. Táborunk oktatásának színvonalát a Radnóti Mikós Kísérleti Gimnázium tanárai biztosítják.

Az idei évben második alkalommal lett megszervezve a Jótékonysági Éjszakai Villamosfutás, melynek keretében megközelítőleg 250 ember futott az 1-es villamos nyomvonalán. A nevezési díjakból befolyt összeg teljes egészében a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája kapta, ezzel hozzájárulva a beteg gyerekek gyógyításához.

Hallgatóink számára SZOTE plastic kártyát biztosítunk, mellyel ingyenesen vehetnek részt a SZOTE-s kari bulikban valamint a város több pontján, több üzletben a kártya felmutatása ellenében kedvezményeket kaphatnak a vásárolt termékek árából. A részleteket a www.szahe.hu oldalon találjátok.

 Az egyesület feladataihoz tartozik az 1998 szeptembere óta megjelenő Pulzus-Spiritus című ingyenes hallgatói újság szerkesztése és kiadása. Az igen nagy múltra visszatekintő újság a szorgalmi időszakban havonta 750 példányban jelenik meg illetve jelentősebb események alakalmával az újság szerkesztő csapata különszámokkal is készül. Az újság szerkesztésében kizárólag egyetemi hallgatók vesznek részt. Elsősorban a volt SZOTE (Gyógyszerésztudományi, Általános Orvostudományi, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, Fogorvostudományi Kar) karok hallgatóit célozza meg, de az egyetem más karain is népszerű és keresett újság. 2008 szeptemberétől közös kiadványban jelenik meg a Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói lapjával, a Spiritusszal. A PULZUS- ban aktuális információk, programok, hallgatói írások, kritikák, receptek, versek, reklámok kapnak helyet.

Az egyesület féléves tagdíja a rendes tagok számára 500 forint, a pártoló tagoknak 1000 forint.

 


 

Falüzenetek
2017-02-03
SZOTE TAVASZ

Itt a tavasz! Újiítsd meg szote kártyád és vegyél részt a szotés programokon ingyen, vagy kedvezményesen!

MEDIKUS KUPA 2017 PÉCS április 7-9.

2016-02-28
Új kari pólók és pulcsik

Részletek facebookon!
Pulóver: 6 000 HUF

Póló: 2 000 HUF

 

2016-02-15
MK 2016 Szurkolói Póló Pályázat

Részletek a facebookon!

Programnaptár
Facebook-on is vagyunk
Támogatók